Mikroneulaus

Mikroneulaus on suosittu ja turvallinen, erityisesti kasvojen ja kaulan alueen, vatsan seudun raskausarpien tai jopa hiuspohjan hoitomuoto. Mikroneulauksella kasvojen nuorekkuutta voidaan ylläpitää tehokkaasti. Neulaus vahvistaa ja tasoittaa ihoa. Hoito toteutetaan vastaanotollani Infini MesopenONE -laitteella. Ideana on aiheuttaa iholle pieni, mutta hallittu trauma hyvin ohuilla ja lyhyillä neuloilla, jolloin mikrotrauma käynnistää ihon oman korjausreaktion.

Mikroneulauksen aikana ihoon imeytetään hoitavaa ja aktiiviaineita sisältävää Simildiet- seerumia neulauksesta syntyneitä mikrokanavia pitkin. Käyttämäni Simildiet -sarjan seerumivaihtoehtoja ovat yleisesti ikääntymisen merkkejä ehkäisevä Anti-age -seerumi, ihoa korjaava ja arpia hoitava Repair-seerumi, veltostunutta ihoa kiinteyttävä Firming -seerumi, läikikkäälle ja auringon vaurioittamalle iholle kirkastava Lightening -seerumi, "botox-efektin" antava ryppyjä siloittava Facelift -seerumi ja päänahan mikroneulaukseen Hair repair-seerumi. Valitsen seerumin ihosi ja hoidettavien indikaatioiden mukaan.

Hoidon jälkeen ihon kollageenin ja elastiinin muodostus aktivoituu ja tehostuu, sekä verenkierto paranee, jolloin ihon pinta vastaa hoitoon uusiutumalla eli saamalla lisää kimmoisuutta ja vähentämällä epäpuhtauksia. Myös pigmenttiläiskät, auringon aiheuttamat vauriot, palovammat, kevyet juonteet, suuret ihohuokoset ja aknearvet tasoittuvat säännöllisen hoidon ansiosta. Laitteella käydään läpi myös silmänaluset.

Mikroneulausta suositellaan sarjahoitona esimerkiksi kerran vuodessa. Sarjahoitona tehty neulaus voi kuitenkin pitää korjatun vaikutuksensa ihossa jopa kaksi vuotta. Suosittelen ottamaan kolmen (tai kuuden) kerran sarjahoidon noin neljän tai kuuden viikon välein. Mikäli sinulla on jokin yksittäinen häiritsevä arpi, voimme räätälöidä kokonaan sen hoitoon sopivan suunnitelman. Hoito voidaan mainiosti yhdistää pistoshoitoihin, ei kuitenkaan samalla kertaa. Mikäli pistoshoidot eivät ole vielä tai ollenkaan sinua varten, saat mikroneulauksesta kaivattua buustia ihon ja kasvojen hoitoon, olet sitten nuori tai keski-ikäinen.

Mikroneulauksella saadaan myös kertaluontoista hehkua iholle, joten sarjahoitoon ei ole välttämätöntä sitoutua. Neulausta voi kokeilla myös yksittäisen arven häivyttämiseen. Tällöin uuden "trauman" luominen aiheuttaa arvessa uuden paranemisprosessin pysähtyneen sijaan ja iho alkaa korjaamaan tilaa vaalentaen arpea tai tasoittaen juurikin aknen jälkeisiä ihovaurioita.

Hoidettavan ihon täytyy aina olla terve ja vapaa tulehdustiloista. Esimerkiksi aktiivinen akne estää hoidon. Myöskään raskaana oleville hoitoa ei suositella. Neulaus on mainio ennakoiva hoitomuoto ennen leikkausta. Sen avulla on mahdollista vahvistaa esimerkiksi rinnanalusihoa, mikäli olet menossa rintaimplanttileikkaukseen.

Mikroneulauksen jälkeen on hyvä varautua ihon punoitteluun noin vuorokauden verran sekä siihen, ettei hikiliikuntaa saa harrastaa tai saunoa muutamaan päivään. Meikkiä voit käyttää iholle jo seuraavana päivänä. Kesällä suoraa aurinkoa on syytä välttää hetken aikaa tai vähintään suojautua korkeakertoimisella aurinkosuojalla ihon ollessa herkempi auki olevien mikrokanavien vuoksi. Hoidon aikana tunnet kevyttä pistelyä, joka on hyvin siedettävissä.

Keskustellaanko siis hetki sinun iho-ongelmistasi ja varataan aika mikroneulaukseen? Saat minuun yhteyden sähköisesti joko Book Salonin ajanvarauksen kautta tai jättämällä yhteystietosi lomakkeen välityksellä.


Dermaplaning

Dermaplaning on turvallinen ja täysin kivuton erityisterällä tehtävä kuorintahoito. Hoidossa ei käytetä happoja tai voimakkaita kemikaaleja, joten se sopii hyvin herkällekin iholle. Dermaplaning on oiva apu kuivan ihokerroksen poistamiseen talvella tai vastaavasti kesällä saat sileän ja kuulaan ihon, kun meikkiäkin tulee käytettyä vähemmän. Tällä hoidolla ihosta tulee erittäin sileä ja pehmeä, kun kasvoilta poistetaan epidermiksen uloin pintasolukko ja samalla kaikki pieni ihon karvoitus (vellus-karvat). Dermaplaning edistää täten lääkeaineiden ja kosmetiikan imeytymistä ihoon paremmin. Kyseessä on siis tavallaan myös kivuton vahaus. 

On hyvä huomioida, että kasvojen karvoitusta ei ole mahdollista paksuntaa tai lisätä poistamalla tätä jo aiemmin mainittua nukkamaista vellus-karvoitusta, joten sen suhteen voit olla huoletta. Dermaplaning on Suomessa vasta pääsemässä suosioon, mutta maailmalla se on jo plastiikkakirurgienkin suosima nopea ja muiden hoitojen rinnalla suoritettava kaunistushoito ulkonäön viimeistelyyn. Tämä kuorintahoito sopii myös pistoshoitojen kanssa hyvin yhteen.

Hoidon jälkeen iho näyttää kirkkaalta ja elinvoimaiselta. Se ei punoita, eikä sinun tarvitse noudattaa erityisiä jälkihoito-ohjeita (liiallista hikoilua kannattaa kuitenkin välttää ensimmäisen vuorokauden aikana, kuten sauna, kuuma suihku tai hikiurheilu). Olen kuullut, että hoitoon voi jäädä koukkuun! Sen voikin siis uusia esimerkiksi kuukausittain. Hoidon voi myös ottaa ennen tärkeää tilaisuutta, jolloin juhlameikki saa edustavan ja pysyvän pohjan. Turvallisuutensa vuoksi hoito sopii myös raskaana olevalle naiselle hemmotteluhoidoksi tai miehille, jotka kärsivät parranajosta aiheutuvista karvatupen tulehduksista. Dermaplaningin voi suorittaa myös ennen mikroneulausta, tutustu kyseiseen palvelupakettiin hinnastossa.

Hoito tehdään aina terveelle ja ehjälle iholle. Piirtopaukamointi tai keloiditaipumus saattaa olla este hoidolle. Kotona tehtävästä kasvojen kuorinnasta kannattaa pitää kahden viikon tauko ennen ja jälkeen hoidon. Hoidon yhteydessä saat kasvoillesi hoitavan ja eheyttävän C-vitamiinikangasnaamion, joka antaa ihon väriä tasoittavan efektin. Lopuksi levitän kasvoille kosteuttavan ja hyaluronihappoa sisältävän hoitovoiteen. Iho voi hoidon jälkeen janota lisää kosteutta voiteesta. Huolehdi myös riittävästä aurinkosuojasta tai alkuun täydestä suojautumisesta suoralta auringonpaisteelta.

Onko ihosi vailla Hollywood-hehkua? Haluatko, että tulen suorittamaan hoidon hemmotteluna esimerkiksi baby showereille?

Tuloksellinen ihonhoito

Esteettinen kauneudenhoito on monipuolista ja tuloksellista ihonhoitoa. Nykypäivänä kasvoihin kiinnitetään huomiota ehkä enemmän kuin koskaan, joten niitä ei suotta pidetä eräänlaisina käyntikortteina, joiden halutaan erottuvan ja voivan hyvin. Kasvojen täyteainehoidot eivät välttämättä erotu edukseen, mikäli ihon pinta ja kunto on huono. 

Oletko jo ottanut lisäksi ihonhoitorutiineihisi retinoli -tai C-vitamiinivalmisteita sisältävät hoitotuotteet? Tarjoan myös mahdollisuuden tilata kauttani IBSA Derman kotihoitotuotteita. Sarjaan kuuluu mm. Profhilo Haenkenium -voide, jolla voit täydentää kotona Profhilo-hoidon vaikutuksia.