Mikroneulaus

Mikroneulaus on suosittu ja turvallinen, erityisesti kasvojen ja kaulan alueen, vatsan seudun raskausarpien tai jopa hiuspohjan hoitomuoto. Mikroneulauksella kasvojen nuorekkuutta voidaan ylläpitää tehokkaasti. Neulaus vahvistaa ja tasoittaa ihoa. Hoito toteutetaan vastaanotollani Infini MesopenONE -laitteella. Ideana on aiheuttaa iholle pieni, mutta hallittu trauma hyvin ohuilla ja lyhyillä neuloilla, jolloin mikrotrauma käynnistää ihon oman korjausreaktion.

Mikroneulauksen aikana ihoon imeytetään hoitavaa ja aktiiviaineita sisältävää Simildiet- seerumia neulauksesta syntyneitä mikrokanavia pitkin. Käyttämäni Simildiet -sarjan seerumivaihtoehtoja ovat yleisesti ikääntymisen merkkejä ehkäisevä Anti-age -seerumi, ihoa korjaava ja arpia hoitava Repair-seerumi, veltostunutta ihoa kiinteyttävä Firming -seerumi, läikikkäälle ja auringon vaurioittamalle iholle kirkastava Lightening -seerumi, "botox-efektin" antava ryppyjä siloittava Facelift -seerumi ja päänahan mikroneulaukseen Hair repair-seerumi. Valitsen seerumin ihosi ja hoidettavien indikaatioiden mukaan.

Hoidon jälkeen ihon kollageenin ja elastiinin muodostus aktivoituu ja tehostuu, sekä verenkierto paranee, jolloin ihon pinta vastaa hoitoon uusiutumalla eli saamalla lisää kimmoisuutta ja vähentämällä epäpuhtauksia. Myös pigmenttiläiskät, auringon aiheuttamat vauriot, palovammat, kevyet juonteet, suuret ihohuokoset ja aknearvet tasoittuvat säännöllisen hoidon ansiosta. Laitteella käydään läpi myös silmänaluset.

Mikroneulausta suositellaan sarjahoitona esimerkiksi kerran vuodessa. Sarjahoitona tehty neulaus voi kuitenkin pitää korjatun vaikutuksensa ihossa jopa kaksi vuotta. Suosittelen ottamaan kolmen (tai kuuden) kerran sarjahoidon noin neljän tai kuuden viikon välein. Mikäli sinulla on jokin yksittäinen häiritsevä arpi, voimme räätälöidä kokonaan sen hoitoon sopivan suunnitelman. Hoito voidaan mainiosti yhdistää pistoshoitoihin, ei kuitenkaan samalla kertaa. Mikäli pistoshoidot eivät ole vielä tai ollenkaan sinua varten, saat mikroneulauksesta kaivattua buustia ihon ja kasvojen hoitoon, olet sitten nuori tai keski-ikäinen.

Mikroneulauksella saadaan myös kertaluontoista hehkua iholle, joten sarjahoitoon ei ole välttämätöntä sitoutua. Neulausta voi kokeilla myös yksittäisen arven häivyttämiseen. Tällöin uuden "trauman" luominen aiheuttaa arvessa uuden paranemisprosessin pysähtyneen sijaan ja iho alkaa korjaamaan tilaa vaalentaen arpea tai tasoittaen juurikin aknen jälkeisiä ihovaurioita.

Hoidettavan ihon täytyy aina olla terve ja vapaa tulehdustiloista. Esimerkiksi aktiivinen akne estää hoidon. Myöskään raskaana oleville hoitoa ei suositella. Neulaus on mainio ennakoiva hoitomuoto ennen leikkausta. Sen avulla on mahdollista vahvistaa esimerkiksi rinnanalusihoa, mikäli olet menossa rintaimplanttileikkaukseen.

Mikroneulauksen jälkeen on hyvä varautua ihon punoitteluun noin vuorokauden verran sekä siihen, ettei hikiliikuntaa saa harrastaa tai saunoa muutamaan päivään. Meikkiä voit käyttää iholle jo seuraavana päivänä. Kesällä suoraa aurinkoa on syytä välttää hetken aikaa tai vähintään suojautua korkeakertoimisella aurinkosuojalla ihon ollessa herkempi auki olevien mikrokanavien vuoksi. Hoidon aikana tunnet kevyttä pistelyä, joka on hyvin siedettävissä.

Keskustellaanko siis hetki sinun iho-ongelmistasi ja varataan aika mikroneulaukseen? Saat minuun yhteyden sähköisesti joko Book Salonin ajanvarauksen kautta tai jättämällä yhteystietosi lomakkeen välityksellä.


Dermaplaning

Dermaplaning on turvallinen ja täysin kivuton erityisterällä tehtävä kuorintahoito. Hoidossa ei käytetä happoja tai voimakkaita kemikaaleja, joten se sopii hyvin herkällekin iholle. Dermaplaning on oiva apu kuivan ihokerroksen poistamiseen talvella tai vastaavasti kesällä saat sileän ja kuulaan ihon, kun meikkiäkin tulee käytettyä vähemmän. Tällä hoidolla ihosta tulee erittäin sileä ja pehmeä, kun kasvoilta poistetaan epidermiksen uloin pintasolukko ja samalla kaikki pieni ihon karvoitus (vellus-karvat). Dermaplaning edistää täten lääkeaineiden ja kosmetiikan imeytymistä ihoon paremmin. Kyseessä on siis tavallaan myös kivuton vahaus. 

On hyvä huomioida, että kasvojen karvoitusta ei ole mahdollista paksuntaa tai lisätä poistamalla tätä jo aiemmin mainittua nukkamaista vellus-karvoitusta, joten sen suhteen voit olla huoletta. Dermaplaning on Suomessa vasta pääsemässä suosioon, mutta maailmalla se on jo plastiikkakirurgienkin suosima nopea ja muiden hoitojen rinnalla suoritettava kaunistushoito ulkonäön viimeistelyyn. Tämä kuorintahoito sopii myös pistoshoitojen kanssa hyvin yhteen.

Hoidon jälkeen iho näyttää kirkkaalta ja elinvoimaiselta. Se ei punoita, eikä sinun tarvitse noudattaa erityisiä jälkihoito-ohjeita (liiallista hikoilua kannattaa kuitenkin välttää ensimmäisen vuorokauden aikana, kuten sauna, kuuma suihku tai hikiurheilu). Olen kuullut, että hoitoon voi jäädä koukkuun! Sen voikin siis uusia esimerkiksi kuukausittain. Hoidon voi myös ottaa ennen tärkeää tilaisuutta, jolloin juhlameikki saa edustavan ja pysyvän pohjan. Turvallisuutensa vuoksi hoito sopii myös raskaana olevalle naiselle hemmotteluhoidoksi tai miehille, jotka kärsivät parranajosta aiheutuvista karvatupen tulehduksista. Dermaplaningin voi suorittaa myös ennen mikroneulausta tai kemiallista kuorintaa, tutustu kyseiseen palvelupakettiin hinnastossa.

Hoito tehdään aina terveelle ja ehjälle iholle. Piirtopaukamointi tai keloiditaipumus saattaa olla este hoidolle. Kotona tehtävästä kasvojen kuorinnasta kannattaa pitää kahden viikon tauko ennen ja jälkeen hoidon. Hoidon yhteydessä saat kasvoillesi hoitavan ja eheyttävän C-vitamiinikangasnaamion, joka antaa ihon väriä tasoittavan efektin. Lopuksi levitän kasvoille kosteuttavan ja hyaluronihappoa sisältävän hoitovoiteen. Iho voi hoidon jälkeen janota lisää kosteutta voiteesta. Huolehdi myös riittävästä aurinkosuojasta tai alkuun täydestä suojautumisesta suoralta auringonpaisteelta.

Onko ihosi vailla Hollywood-hehkua? Haluatko, että tulen suorittamaan hoidon hemmotteluna esimerkiksi baby showereille?


Kemiallinen kuorinta

Kemialliset eli happokuorinnat ovat medikaalisen tason ihonhoitoa. Niiden avulla vaikutetaan ihon koostumukseen, pintaan ja sävyyn. Käytän hoitoja tehdessäni kanadalaista AlumierMD-ammattilaissarjaa, jota on saatavilla vain asianmukaisilta klinikoilta perehdytyksen jälkeen. Sarjassa vaikutuksen minuun tekivät kestävä ja ympäristöä ajatteleva toimintamalli, hyväntekeväisyysmahdollisuus (The Alumier Foundation), tuotteiden riisuminen turhista kemikaaleista sekä kliininen toimivuus ja tutkimustulokset. Jokaiselle ainesosalle on siis ihan oikea käyttötarkoitus. 

Happokuorinnat, joita suoritan ovat joko pinnallisia tai keskisyviä. Ne saa ihon hehkumaan, puhdistautumaan ja ennen kaikkea uudistumaan. Ongelmat, kuten suuret epäpuhtaat huokoset, aknearvet ja maksaläiskät ovat yksiä yleisimpiä kemiallisin kuorinnoin hoidettavia ihon jatkuvia haasteita. Imeytettävät hapot jätetään ihoon, mutta sitä ennen ne neutralisoidaan. Kuorinta sopii jokaiselle ihotyypille (Fitzpatricin asteikko I-VI). On mahdollista tehdä pelkkä entsymaattinen kuorinta esimerkiksi retinolibuustauksen kera ja jättää perinteiset hapot seuraavaan kertaan. AlumierMD-kuorinnat ovat siis turvallisia ja sopivat myös herkemmälle iholle, eikä niissä aiheuteta pitkää toipumisaikaa vaativaa nekroottista traumaa, mitä joskus mediassa ja nettikuvissa näkee.

Mitä eroja tarjoamissani kuorinnoissa sitten on? Asiakkaan ei tarvitse tietää, mikä olisi oikea vaihtoehto, vaan riittää, että minä tiedän ihotyyppisi. Jos se on herkkä ja kuivahtava, on entsymaattinen kuorinta paras vaihtoehto. Mikäli ihossa on yksittäisiä kuivia kohtia, ne voidaan bufferoida erityisellä kauraa, B5-vitamiinia ja natriumhyaluronaattia (hyaluronihapon muoto) sisältävällä täyteläisellä naamiolla. Tämän jälkeen herkän ihon entsymaattinen kuorinta tehdään hedelmähappojen luontaisesti sisältämien entsyymien avulla, jotka ovat peräisin mm. ananaksesta ja papaijasta. Perinteisessä happokuorinnassa käytetään AHA ja BHA-happoja, kuten maitohappoa tai salisyylihappoa. Näillä tehtävät kuorinnat on parhaita rasvoittuvalle sekaiholle tai muuten ongelmalliselle iholle. Molempiin vaihtoehtoihin sisältyy iholle jätettävä kirkastusta kiihdyttävä peptidiseerumi sekä A-vitamiinibuusteri.

Joskus asiakkaan ihossa on pistoshoitoja estävä tulehdustila, jolloin on järkevää aloittaa ihon pinnan hyvinvoinnista. Kemiallisilla kuorinnoilla voidaan hoitaa pahaakin aknea, kuivaa ja elotonta ihoa, rasvaisuutta ja epäpuhdasta ihoa, rosaceaa, pigmentaatiomuutoksia sekä myös ikääntymistä. Siinä missä nuori iho uusiutuu noin 28 päivässä, ikääntynyt iho kerrostuu ja uusiutuminen voi kestää jopa 60 päivää. Mitä nopeammin iho uusiutuu, sitä kimmoisampana se pysyy. Kemiallinen kuorinta on siis mainio ennaltaehkäisevä ja ikääntymismuutoksia hillitsevä hoito myös 60-70 -vuotiaille kasvoille. 

Kemialliset kuorinnat on suositeltu otettavaksi sarjahoitona haluttujen muutosten takaamiseksi. Myös kertahoidoksi ne ovat oiva valinta, mikäli jatkat ihonhoitomatkaasi laadukkaiden AlumierMD-kotihoitotuotteiden kera. Voit rekisteröityä asiakkaaksi vastaanotollani ja tilata haluamasi tuotteet rauhassa kotiisi nettisivujen kautta. Alumierin tuotteet ovat juuri niitä, mihin itsekin luotan. Suosittelen ehdottomasti Alumierin EverActive C&E +peptidi -vitamiiniseerumia, jota minulla on aina muutama myynnissä myös vastaanotolla!

Vaikka kuorinnat sopivatkin usein kaikille, on niistä syytä pidättäytyä raskausaikana. Aknen hoitoon käytettävän RoAcuttan-lääkkeen aikana kuorintaa ei voida suorittaa. Lisäksi mahdollinen herpesinfektio saattaa aktivoitua kuorinnan jälkeen. Myös diagnosoimattomat muutokset kasvoilla on esteenä. Mikäli olet allerginen kosmetiikalle ja tiedät aiheuttajat, käänny puoleeni, niin tarkastetaan käytettävien tuotteiden INCI-listat. Ajallisesti hoito kestää noin tunnin ja pientä ajoittaista kihelmöintiä suurempaa tuntemusta ei tarvitse sietää.

Kuorinnan jälkeen saat veloituksetta kotihoitotuotteet, joilla suoritat seuraavan viikon ihonhoitorutiinisi. Settiin kuuluvia tuotteita voi myöhemmin tilata kotiin. Toipumisaika on minimaalinen, mutta hoitopäivänä ja sitä seuraavana päivänä kannattaa varautua punoitteluun ja ihon kiristelyyn. Kyseessä on ihon tehostettu uudistumisprosessi, johon on lisätty aiheesta valikoituja ja tuloksellisesti vaikuttavia ainesosia, kuten vahvaa A-vitamiinia eli retinolia. Luethan vielä jälkihoito-ohjeet koskien ihon palautumista.

Mikäli et vielä ole kokenut kemiallisen kuorinnan taikaa, varaa aikasi konsultaatioon ja tutustun lisää ihosi tarpeisiin. Kasvohoito voidaan tehdä myös kokonaan ilman happoja erityisellä kosteutta sitovalla täyteläisellä naamiolla, kysy lisää tästä!


Tuloksellinen ihonhoito

Esteettinen kauneudenhoito on monipuolista ja tuloksellista ihonhoitoa. Nykypäivänä kasvoihin kiinnitetään huomiota ehkä enemmän kuin koskaan, joten niitä ei suotta pidetä eräänlaisina käyntikortteina, joiden halutaan erottuvan ja voivan hyvin. Kasvojen täyteainehoidot eivät välttämättä erotu edukseen, mikäli ihon pinta ja kunto on huono. Pistoshoitoja ei voida suorittaa, mikäli ihossa on akuutti tulehdus. Voimmekin aloittaa ihonhoidon jo vastaanotolla AlumierMD-kemiallisilla kuorinnoilla.

Oletko jo ottanut lisäksi ihonhoitorutiineihisi retinoli -tai C-vitamiinivalmisteita sisältävät hoitotuotteet? Vastaanotollani on myynnissä medikaalisen tason ihonhoitosarja AlumierMD. Kysy suositukseni juuri sinun ihonhoidon tukemiseen. Tarjoan myös mahdollisuuden tilata kauttani IBSA Derman kotihoitotuotteita. Sarjaan kuuluu mm. Profhilo Haenkenium -voide, jolla voit täydentää kotona Profhilo-hoidon vaikutuksia.