Tietoa esteettisistä pistoshoidoista

 Palveluni sisältävät:

 • Voimassa olevan potilasvakuutuksen sekä vastuuvakuutuksen.
 • Lääkäripalvelun konsultaatiomahdollisuuden tarvittaessa.
 • Maksuttoman konsultaatioajan ennen hoitoa, jossa käydään läpi toiveesi, terveystietosi, jälkihoito-ohjeet sekä mahdolliset pistoshoitojen komplikaatiot. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.
 • Jatkuva kouluttautuminen, jotta voin tarjota turvallisesti, taidokkaasti ja laajemmin eri pistoshoitoja.
 • Minulta saat ajanvarauksen myös viikonloppuisin.
 • Maksuttoman ajanvarauksen peruutuksen milloin tahansa.
 • Neuvonnan ja toimenpiteen jälkeisen seurannan tarpeen vaatiessa ja asiakaslähtöisesti.
 • Laadukkaat, turvalliset ja tutkitut injektiovalmisteet toimenpiteissä.
 • Toimitilat, jotka on asianmukaisesti ja hyväksytysti tarkastettu terveysviranomaisen toimesta.
 • Jälkihoito-ohjeet ja dokumentoinnin toimenpiteestä kirjallisena.
 • Hoidon jälkeisten pistosjälkien peittämisen steriilillä meikkivoiteella (tarvittaessa).
 • Kuukausittain vaihtuvat edut eri hoitoihin ja toimenpiteisiin.

Huom! Vastaanoton toiminta jää toukokuun 2024 jälkeen määrittelemättömälle tauolle. Varaathan aikasi pian haluamaasi hoitoon. Otathan huomioon:

 • Et saa olla raskaana tai imettää.
 • Huuliherpes saattaa aktivoitua huulten täyteainehoitojen jälkeen.
 • Sinulla ei saa olla ihosairautta. Iho ei saa olla herkästi tulehtuvaa tai arpien liikakasvua muodostavaa tyyppiä (keloiditaipumus). Myös verenkiertohäiriöt estävät hoidot sekä sairaus, joka vaikuttaa haavojen parantumiseen.
 • Tulehduskipulääkkeitä tai aspiriinia ei tule käyttää muutamaan päivään eikä omega3-valmisteita 14 vuorokauteen ennen hoitoja. Mikäli sinulla on verenohennuslääke käytössä, on sinun keskusteltava oman lääkärisi kanssa sen tauottamisesta.
 • Masennuslääkkeistä fluoksetiini, sertraliini ja sitalopraami (SSRI-lääkkeet) voivat lisätä mustelmataipuisuutta.
 • Vältä E-vitamiinin ja retinolin käyttöä, mikäli suunnittelet pistoshoitoja (tai happokuorintaa). Pitäydy myös alkoholista ennen ja jälkeen pistoshoitoja (ainakin vuorokausi). Näin mustelmien esiintymistä ja turhaa verenvuotoa voidaan hillitä.
 • Sinulla ei saa olla epätasapainossa olevaa perussairautta. Erityisesti autoimmuunisairauksien kohdalla on käytettävä harkintaa.
 • Sinulla ei saa olla veriteitse tarttuvaa tautia tai verenvuotohäiriöihin liittyvää sairautta, kuten hemofiliaa.
 • Isotretinoiinikuurista (Roaccuttan) on oltava aikaa 6 kuukautta.
 • Et ole aiemmin saanut anafylaktista reaktiota. Et ole lääkeaineille tai puuduteaineille allerginen.
 • Täyteainehoitoja ei voida suorittaa henkilölle, joka on allerginen ampiaisen pistolle. Tämä turvallisuusriski liittyy mahdollisuuteen liuottaa hyaluronihappo pois lääkeaineella, joko komplikaation yhteydessä tai asiakkaan omasta toiveesta.
 • Hoidettavalla alueella ei saa olla pysyvää implanttia tai pysyviä täyteaineita. Alueelle lähiaikoina tehty laserhoito on myös este.
 • Sinun tulee olla täysi-ikäinen.
 • Epilepsiaa sairastavan on mietittävä huolellisesti, voiko hoitolan kirkkaat valot tai jännittävä tilanne laukaista kohtauksen.
 • Ennen ja jälkeen koronarokotteen ottoa on syytä pitää 2-4 viikon tauko täyteainehoidoissa. Ulkomailla on raportoitu muutamia tapauksia, joissa täyteaineilla hoidettu alue saattoi turvota rokotteen oton jälkeen. Tästä tehtiin myös pieniä tutkimuksia, joissa havaittiin samaa, mutta hyvin pienellä prosentilla ihmisiä.
 • Mikäli olet jo aiemmin ottanut täyteainehoitoja, ilmoita siitä etukäteen ja ota mukaasi klinikalta saatu potilaskortti. Huulten muotoilussa on pidettävä vähintään 6 kuukauden tauko, mikäli täyteainevalmiste muuttuu. Parhaimman lopputuloksen saat kuitenkin siten, että käyt ensin esteettisen klinikan lääkärillä poistattamassa vanhan, erityisesti huonolaatuisen täyteaineen.

Luethan vielä etukäteen jälkihoito-ohjeet!


Mesoterapiahoidot

Ihmisen ikääntyessä kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon määrä ihossa vähenee. Tämä näkyy kuivumisena, ihon veltostumisena sekä pinnallisina juonteina. Myös mikroverenkierto heikkenee ja ihosta tulee samean, jopa elottoman näköinen. Erilaiset mesoterapiahoidot ovat tällöin täsmäisku ihon kunnon palauttamiseen ja edellä mainittujen ikämuutosten ennaltaehkäisyyn. Niin kutsuttuja ihobuusteri-hoitoja kannattaakin tehdä silloin, kun halutaan pehmentää näkyviä juonteita tai kun halutaan palauttaa kosteustasapainoa ja ihon täyteläisyyttä.

Ikääntyessä ihon rasvakudos vähenee, joten kyseiset muutokset näkyvät etenkin kasvojen luuston päällä. Ihon pinnalliset rasvapatjat alkavat kirjaimellisesti valua alas päin ja tämä muuttaa kasvojen ulkonäköä. Markettien ryppyvoiteiden sijaan mesoterapialla on mahdollista muuttaa ihon kuntoa ja ulkonäköä tuloksellisesti. Injektiohoitojen tueksi kosmetologin tarjoamat ihon pinnalla tehtävät kasvohoidot ja kuorinnat ovat mainio tapa hoitaa ihoa kokonaisvaltaisesti ja ennaltaehkäistä epätoivottuja muutoksia.

Pääraaka-aineena mesoterapiavalmisteissa on puhdas hyaluronihappo. Hyaluronihappo on ihossa luonnostaan esiintyvä sokerimolekyyli, joka sitoo ympärilleen 100-1000 kertaisen määrän kosteutta omaan molekyylimassaan verrattuna. Muina vaikuttavina aineina liuokset sisältävät aminihappoja ja vitamiineja. Liuokset eivät sisällä mitään eläinperäisiä tuotteita. 

Mesoterapia ei ole tarkoitettu pelkästään ikääntyvälle iholle. Ne on monipuolisesti ja laajasti toteutettavissa olevia hoitoja ikään katsomatta ja sen vuoksi olen itse panostamassa erityisesti näihin hoitomuotoihin. Kyseessä on myös erittäin vähäiset komplikaatiot omaava toimenpide. Mesoterapian avulla voidaan rikastaa ihoa vitamiineilla, häivyttää tummat silmänaluset, hoitaa silmänympärysalueen juonteita, vähentää ihossa esiintyviä tummia maksaläiskiä, tasoittaa otsan juonteita tai jopa paikallisesti vähentää rasvakertymää esimerkiksi kaksoisleuan alueelta ja edistää lymfaattista nestekiertoa.

Myös päänahalle on omat pistoshoitonsa (pakeneva hiusraja, alopecian jälkeisen hiustenlähdön uudelleen kasvun tukeminen, päänahan talinerityksen vähentäminen jne). Osa nuoren ihon omaavista naisista ja miehistä on löytänyt ratkaisun myös aknearpien tasoittamiseen sekä atooppisen ihon syväkosteuttamiseen näiden pistoshoitojen avulla. 

Mesoterapiahoidot toteutetaan useimmiten sarjahoitona, esimerkiksi 3-5 hoitokertaa 2-4 viikon välein. Tämän jälkeen sarjahoidon voi uusia esimerkiksi kerran vuodessa tulosten ylläpitämiseksi. Käytän ihon buustaamiseen pääasiassa sveitsiläisiä Suissellen Cellbooster-tuotteita, jotka on lanseerattu Suomessa kesällä 2022. Käyttökokemukset ovat olleet kehuttuja, tutkittuja ja toimivia. Koko kasvojen alueelle suosittelen 3 ml injektiohoitoa Cellbooter-tuotteilla. Tuotevalikoimaan kuuluu nyt myös IBSA:n Viscoderm Skinko-mesoterapia liuokset. Halutessasi saat tuotevaihtoehdoista esitteitä kuvien kera. 

Hyaluronipohjaiset täyteaineet on rakennettu pitkäkestoisimmiksi ristisidosten avulla. CE-merkityissä (3. luokan lääkinnällinen laite) Cellboostereissa tai Viscoderm Skinkossa ei kuitenkaan ole ollenkaan ristisidosaineita. Uuden aikakauden injektoitavat Cellboosterit koostuvat neljästä ainutlaatuisesta liuosvalmisteesta, joilla jokaisella on omat hoitoindikaationsa: Shape (vähentää paikallista rasvakertymää), Glow (syväkosteuttaa, parantaa ihon sävyä), Lift (ihon kiinteyttäjä, tasoittaa juonteita) ja Hair (kiihdyttää hiusten kasvua). Nämä mesoterapialiuokset sisältävät puhtaita hitaasti ihoon vapautuvia aktiiviaineita, kuten c-vitamiinia, L-karnitiinia, biotiinia, glutamiinia ja monia muita tarkoin valikoituja vitamiineja ja aminohappoja.

Ihoa buustaavien hoitojen lopputuloksista on usein hankalaa taltioida ennen ja jälkeen -kuvia, varsinkin heti hoitotoimenpiteen yhteydessä. Asiakas huomaa eron usein vasta viikkojen tai kuukausien kuluessa. Olen lisännyt kuvagalleriaan tuotemerkkien omia kuvia tuloksista. Kerron mielelläni tarkemmin lisää hoitotarkoituksista ja tuloksista henkilökohtaisessa konsultaatiossa. Markkinat tuovat jatkuvasti uusia innovaatioita esteettisten hoitojen valmistevalikoimiin, joten poimin sieltä ne tehokkaimmat ja turvalliset valmisteet. Hankin injektiot aina suomalaiselta maahantuojalta tai suoraan lääkeyhtiöltä. Pistoshoitojen jälkeen voin tarvittaessa levittää kasvoille steriilin meikkivoiteen.

Etsitään siis yhdessä juuri sinulle sopiva hoitomuoto. Sovi oma konsultaatioaikasi ja kerron vielä tarkemmin hoidon toteutuksesta ja tekniikasta. Mesoterapiahoidot ovat mukavia toteuttaa ja ne on yleensä hyvin siedettyjä pistosten suhteen. Sinulla on kuitenkin aina mahdollisuus valita pintapuudutus ennen hoitoa. Ihoa buustaavia hoitoja voi kokeilla myös ilman sitoutumista sarjahoitoon.


Viscoderm Hydrobooster /
skinbooster-hoito

Tulossa! 


Profhilo®

Profhilo® -injektiohoito ei esittelyitä enää tänä päivänä kaipaa, joten olenkin iloinen voidessani tarjota kyseistä hoitotoimenpidettä myös itse. Olen käynyt IBSA:n virallisen Profhilo-koulutuksen. Palkittu ja patentoidun teknologian omaava Profhilo® -hoito vaikuttaa ihon ikääntymisen fysiologiseen prosessiin. Tuotteella pystytään tuntuvasti kosteuttamaan ihoa ja muotoilemaan jopa roikkuvaa kudosta. Tuote on suunniteltu ennen kaikkea kudosten kiinteytykseen ja ihon kimmoisuuden parantamiseen kasvojen ja kaulan alueella. Lisäksi asiakkaat ovat kertoneet, että ihohuokosten koko on pienentynyt, ihonväri tasoittunut pigmenttiläiskien vaalentumisen myötä sekä kosteustasapainon lisääntyminen ja sen vaikutukset ovat merkittävästi vaikuttaneet kasvojen ihoon ja ulkonäköön.

Profhilo ei ole täyteaine tai mesoterapiavalmiste eikä se sisällä kemikaaleja tai ristisidosaineita. Valmisteella on aivan oma laimenemisilmiö, joka takaa ultrapuhtaan hyaluronihapon leviämisen laajalle vaikutusalueelle. Hoito sopii kaikille, sukupuoleen katsomatta ja erityisesti yli 35-vuotiaille.

Valmiste sisältää markkinoiden korkeimman puhtaan hyaluronihappopitoisuuden ollen jopa 64mg/2ml. Hoitotoimenpide perustuu BAP-tekniikkaan, jossa kasvojen alueelle annetaan aina määrättyihin kohtiin vain 5 pistosta molemmin puolin. Tällä tekniikalla on etuja, esimerkiksi pistoskohtien vähäinen määrä, joka on myös asiakkaan kannalta miellyttävää sekä mustelmien pienempi todennäköisyys. Pistosten jälkeen voin tarvittaessa levittää kasvoillesi steriilin meikkivoiteen.

Tuotteen kehittänyt sveitsiläinen IBSA tituleeraakin Profhilo®-hoitoa täydelliseksi lounasajan toimenpiteeksi, koska sen jälkeen voi palata heti takaisin normaaliin arkeen. Hoitotoimenpide on ajallisestikin hyvin nopea. Yhteensä kymmenessä pistoskohdassa näkyy ja tuntuu hetken aikaa pieni nestekertymä ihon alla, mutta ne imeytyvät nopeasti pois. Profhilo® tarjoaa ihon soluille (keratinosyytit, fibroblastit), proteiineille (elastiini) ja kudoksille ravitun kasvuympäristön, jolloin iho pystyy uusiutumaan, kiinteytymään ja ylläpitämään prosessejaan tehokkaasti.

Hoito suositellaan toteutettavaksi sarjahoitona. Ensimmäisen ja toisen hoidon välissä tulisi olla 30 päivää. Tämän jälkeen voidaan tarvittaessa tehdä ylläpitohoitoja esimerkiksi neljän tai kuuden kuukauden välein. Tällä hetkellä Profhilo-hoito on suosituin tekemäni hoitomuoto. Se on erinomainen lisähoito yhdistettynä esimerkiksi poskipäiden täyteainehoitoon, mesolankoihin tai dermaplaning-kuorintaan. Kasvojen ilme saa tällöin kevyen kohotuksen ja freesauksen. Tuoteperheessä on olemassa myös Body Kit vartalon laajempaan hoitoon (vatsan alue, käsivarsien "allit", polvet, arvet) sekä kasvojen itsehoitoon Profhilo Haenkenium -seerumivoide. Luethan lisää Profhilo®-hoidosta tästä linkistä.

Profhilo on mainio valinta ensimmäiseksi esteettiseksi injektiohoidoksi. Luithan sivun alussa olevat varotoimenpiteet vai jäitkö miettimään, voiko hoidon toteuttaa sinulle? Otathan rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan lisää konsultaatiossa.


Huulten täyteainehoito

Huulten muotoilu täyteaineilla on ollut suosittua jo jonkin aikaa, eikä ihme. Huulten täyteainehoito on kuitenkin paljon muutakin, kuin mediassa nähdyt ylilyönnit. Luonnollisella tavalla, olemassa olevan piirteen korostaminen luo kauniin ja maltillisen lopputuloksen. Se on tyyli, jota itse suosin asiakkaiden huulten täyteainehoidoissa. Lopputulos kestää yleensä noin 6-12 kk mikäli lopputulosta ei ylläpidä. Varsinkin ensimmäistä kertaa tehty täyteainehoito "sulaa" huulilta nopeammin pois. Kestoon vaikuttaa mm. elintavat, injektoitavan aineen määrä ja oma aineenvaihdunta. Esimerkiksi tupakointi vähentää hyaluronihapon määrää elimistössä ja kuivattaa erityisesti huulia. Miksi surkutella jotakin, jonka voi korjata? Tässä oikeastaan piilee hyvin se perimmäinen syy, miksi asiakas hakeutuu täyteainehoitoihin.

Mietityttääkö kipu huulten täyteainehoidossa? Helpottaako jos sanon, että lähes kaikki on todennut jälkikäteen, että arkaili ihan turhaan ja oli tyytyväinen siihen, kuinka paljon pintapuudute toimi. Tähän mennessä huulten täyteainehoidossa ei ole tarvinnut pitää taukoja asiakkaan kivun vuoksi. Mikäli kuitenkin olet kovin kipuherkkä, mutta toivot huulten täyteainehoitoa, ole yhteydessä ja kerron lisää, kuinka voimme helpottaa oloasi toimenpiteen aikana.

Mikäli olet jo aiemmin ottanut täyteainehoitoja huuliin ja haluat kokeilla toista täyteainevalmistetta, on edellisestä kerrasta oltava vähintään 6 kk aikaa, mikäli valmiste muuttuu. On yllättävän yleistä, että asiakas ei tiedä, millä hänen huulensa on muotoiltu. Minun suorittamissa toimenpiteissä asiakas saa aina dokumentin, josta ilmenee valmisteen nimi, määrä ja jäljitettävä valmistenumero. Parhaimman lopputuloksen saat siten, että käyt ensin esteettisen klinikan lääkärillä poistattamassa vanhan, erityisesti huonolaatuisen täyteaineen. Riskinä on, että täyteaineet reagoivat toisiinsa aiheuttaen esimerkiksi paakkuja tai liiallista turvotusta.

On hyvä tiedostaa, että useinkaan mitään sellaista ei voida taikoa tai rakentaa, mitä ei ole jo luonnollisesti olemassa. On kuitenkin mahdollista tasapainottaa tai korjata esimerkiksi huulten epäsymmetriaa. Tällainen voi olla henkilöllä jo luonnostaan tai se on voinut syntyä kasvoihin kohdistuneen onnettomuuden vuoksi. Olen itse päässyt korjaamaan juurikin onnettomuuden jälkeistä huulen epäsymmetriaa. Tällainen tilanne voi jollekin olla kosmeettinen haitta, jonka korjauksen jälkeen itsevarmuus paranee huomattavasti.

 En muotoile huulia niin sanotulla Russian lips-metodilla. Tämä trendi vahingoittaa huulten rakennetta ja aiheuttaa ajansaatossa arpikudoksen kasvua. Hyaluronihappopohjainen täyteaine sulaa vähitellen huulesta pois, mutta arpikudos jää, mikäli muotoilussa käytetään suurta traumaa aiheuttavia tekniikoita. Kerron mielelläni konsultaatiossa lisää, mitä tekniikoita käytän huulten muotoilussa. Konsultaatiossa kerron myös aina mahdollisista (vakavistakin) komplikaatioista, jotka asiakkaankin on hyvä tiedostaa. Mikäli sinulla on huulissa ektooppisia talirauhasia (Fordycen täpliä), niin on mahdollista, että kyseiset vaaleat pisteet korostuvat täyteainehoidon vuoksi. 

Jokaisella ihmisellä on yksilölliset huulet ja tämän vuoksi on mahdotonta sanoa etukäteen, mikä määrä täyteainetta on oikea. Asiakas saa seurata toimenpidettä peilistä ja kysynkin tietyin väliajoin palautetta hoidetusta alueesta, jotta olemme molemmat koko ajan tyytyväisiä työn etenemiseen. Usein huulet eivät tarvitse edes 1 ml täyteainetta, vaan vähemmälläkin päästään jo näkyvään muutokseen. Mikäli asiakas kuitenkin toivoo volyymia, voimme toistaa saman hoidon uudestaan noin parin kuukauden kuluttua. Olen ottanut hinnastossa huomioon toisen hoitokerran, mikäli se toteutetaan kolmen kuukauden sisällä ensimmäisestä. Tämän jälkeen vuosittainen ylläpitohoito riittää.

Käytössäni on sveitsiläisen IBSA:n valmistamat Aliaxin -täyteaineet. Sarjassa on kaksi erilaista huulituotetta: Fine lines & Lips (FL) ja Lips Volume (LV). Ne ovat ultrapuhdasta hyaluronihappoa sisältäviä injektiotuotteita, jotka eivät sisällä allergisoivia tai eläinperäisiä ainesosia. Kyseessä on turvallinen, arvostettu ja pitkäkestoinen tuote injektiohoitoihin, jonka ruiskukoko on 1 ml.

Kevyempi tuote "FL" sopii hyvin hienovaraiseen huulten täyteläistämiseen, kimmoisuuden palauttamiseen ja huulirajan korostamiseen. Lopputulos on elegantti ja pehmeä. Tuotteella voidaan myös häivyttää huulten ympärillä olevia juonteita. Tällä tuotteella huuliin saadaan aikaiseksi syväkosteutusefekti. Myös huulet menettävät kimmoisuutensa iän myötä ja rypistyy, joten kevyellä syväkosteutuksella saat taas täyteläisyyttä huuliisi. Volyymia ja rakennetta toivovalle asiakkaalle valitsen tuotteeksi "LV":n. Erityisesti pienen ylähuulen muotoilu voi vaatia korkean koheesion tuotetta.

Huulten muotoilua harkitsevan kannattaa kiinnittää huomiota myös koko kasvojen alueeseen kokonaisuutena. Varsinkin ikääntyessä suun seutu muuttuu poskien rasvapatjojen alaspäin venymisen myötä. Huulet saavat tukea esimerkiksi keskikasvojen muotoilusta. Myös pieni leuka voi näyttää entistä vaatimattomalta, mikäli huulten volyymi kasvaa merkittävästi. Jo ennen hoitotoimenpidettä on hyvä tutustua nettisivuiltani löytyviin jälkihoito-ohjeisiin, ettei yleiset, mutta ohimenevät jälkioireet tule yllätyksenä. Lisään säännöllisesti kuvagalleriaan ennen ja jälkeen -kuvia, mikäli asiakas antaa siihen suostumuksensa.

 Minun käsissäni sinun ei tarvitse pelätä, että lopputuloksena on ankkahuulet. Sovitaan sinulle siis oma konsultaatioaika ja kerron silloin vielä tarkemmin hoidon toteutuksesta ja tekniikasta. Mikäli toivot jotain tiettyä valmistetta huulten täyteaineeksi, voit tiedustella asiasta lisää minulta.


Kasvojen täyteainehoidot

Keskikasvojen täyteainehoidoista puhuttaessa tarkoitetaan esimerkiksi poskipäiden ehostamista ja muotoilua täyteaineella. Tässäkin täyteainehoidossa perimmäinen ajatus on hakea harmoniaa ja symmetriaa. Ei lisätä mitään turhaa ja kunnioitetaan kasvojen omaa rakennetta.

Kapeakasvoinen henkilö voi saada leveyttä ja symmetriaa kasvoille tällä erityisen huomaamattomalla esteettisellä hoidolla. Tyypillisesti nuori nainen tai mies, haluaa vain kevyesti korostaa omia kasvonpiirteitään tällä tavalla. Ikääntyvät kasvot taas hyötyvät hoidosta siten, että luodaan luuston päälle täyteaineella siellä aiemmin olleet täyteläiset rasvapatjat ja jäljitellään tällä tavalla asiakkaalle nuorekas, mutta tuttu ulkonäkö.

Poskipäiden muotoilulla on merkitystä myös alakasvojen ilmeelle. Tämän vuoksi hoidon voidaan ajatella olevan mainio anti-age -kohennus, koska laskeutunut alakasvojen kudos saa kevyen nosteen. Tällöin mahdolliset nasolabiaalijuonteet tai niin kutsutut hamsteripussit saadaan ainakin osittain kevennettyä. Poskipäidenmuotoilu voi tuoda myös leukalinjaa selvemmin esille. Kasvojen täyteainehoidoista teen myös nasolabiaalijuonteiden, leuan kärjen ja leukalinjan kevyitä muokkauksia.

Mikäli kasvojen rakenteiden korostaminen ei tunnu omalta, on vaihtoehtona kevyt Aliaxin Shape and restore -hoito, jossa voidaan erittäin kevyellä hyaluronihappotuotteella pehmentää alakasvojen ja silmänympärysalueen juonteita. 

Toimenpiteenä kaikki edellä mainitut ovat suhteellisen nopeita tehdä. Vaativimmilla alueilla työskentelen erikoistekniikkaa eli kanyylia hyödyntäen. Eniten aikaa vie itse konsultaatio ja hoidon konkreettinen suunnittelu. Esimerkiksi poskipäiden osalta täyteaine asetetaan neulalla poskiluun luukalvon pintaan. Vaikka se voikin kuulostaa hurjalta, neulanpiston jälkeen saattaa tuntua enää pelkkää painetta täyteaineen injisoimisen yhteydessä. Puuduteainetta harvemmin siis tarvitaan. 

Myös kanyylitekniikka on usein kivuton, koska ei työskennellä terävällä esineellä kudoksessa (kanyyli on tylppä, mikä lisää turvallisuutta). Sairaanhoitajan tekemänä toimenpiteet on turvallisia oikean aseptiikan, pistostekniikan, anatomian tuntemisen sekä tietenkin aspiroinnin (varmistus, ettei neula ole verisuonessa) ja lääkärikontaktien ansiosta. Hoidon jälkeen voin tarvittaessa levittää kasvoillesi steriilin meikkivoiteen.

Kasvojen täyteainehoidot ovat laaja kokonaisuus. Joskus tietyn kohdan hoitaminen täyteaineella ei kannata, vaan kasvoilta saadaan ikää pois kevyemmilläkin hoidoilla. Nenän muotoiluja eli niin sanottuja "liquid rhinoplastyja" en suorita ollenkaan toimenpiteen riskialttiuden vuoksi. Myöskään kyynelurien täyttöjä en tee tällä hetkellä, vaikka olen saanut toimenpiteeseen koulutuksen.

Käytössäni ovat suosiota maailmalla ja Suomessakin saaneet tutkitut ja turvalliset ultrapuhdasta hyaluronihappoa sisältävät Aliaxin-täyteaineet. Injektiot eivät esimerkiksi sisällä lidokaiinia eli puuduteainetta, joka itsessään lisää esimerkiksi turvotusta kudoksessa ja voi olla mahdollinen allergisen reaktion aiheuttaja. Tuotesarjan takana on sveitsiläinen lääkeyhtiö IBSA Nordic, joka on kehittänyt myös arvostetun Profhilon. Tulokset ovat nähtävillä heti ja ne kestävät useiden kuukausien ajan. Kyseessä on hyaluronihappovalmiste, joten tulosten ylläpito vaatii myöhemmin uusia hoitokertoja.

Koetko, että haluat kasvoillesi symmetriaa? Ovatko ensimmäiset ikääntymisen merkit havaittavissa kasvoiltasi, kun rasvapatjat katoavatkin eikä kasvoissa ole enää samaa volyymia? Sovi kanssani vaikka nopea kuvakonsultaatio, jonka perusteella voin arvioida hoidon mahdollisuutta juuri sinulle. Lisäpalveluina voimme myös huoltaa ihoasi päältä päin, tutustu tästä linkistä muihin palveluihini.


Mesolankahoidot

Mesolangat on turvallinen ja täyteaineeton hoitomuoto ihon kollageenin tuotannon lisäämiseen ja sitä kautta kudoksen kiinteyttämiseen. Niitä on käytetty ihon jälleenrakentamiseen ja ikääntymismuutosten hoitoon jo vuosikymmeniä. Mesolangat on valmistettu polydioksanonista eli ne ovat samaa materiaalia kuin kirurgisesti käytettävät sulavat tikit. Käytän hoidoissani maailmanlaajuisesti käytössä olevia MINT PDO-lankoja. Mesolankojen teho ja vaikutus perustuu siihen, että ne aiheuttaa ihossa sulaessaan prosessin, jonka seurauksena iho alkaa itse kehittämään uutta kollageenia alueelle.

Tämä hoitomuoto on erityisen sopiva sinulle, joka et halua lisätä kasvoihisi mitään, kuten täyteainetta. Mesolangat injektoidaan ihon alle ja toimenpide voikin kuulostaa ja varsinkin näyttää hurjalta, mutta pintapuudutteen ansiosta hoito on usein hyvinkin siedettävä ja nopea. Hoidettavia alueita ja mahdollisuuksia on lukemattomia. Tyypillisimmät alueet ovat posket (hamsteripussit), suun alue, otsa, leukalinja ja kaulan alue tai silmänympärysiho. Myös kulmakarvojen välissä olevia "sibeliusjuonteita" voidaan häivyttää mesolangoilla ja ne voivat olla vaihtoehto esimerkiksi kyynelurien täyteainehoidolle.

On hyvä huomioida, että mesolangoilla (monolangat ja skrew -eli kierrelangat) hoidetaan nimenomaan tietyn alueen kimmoisuutta ja tuetaan kollageenin muodostumista, mutta niillä ei pysty muokkaamaan kasvojen rakennetta tai liian veltostunutta kudosta samalla tavalla kuin cog -eli väkälangoilla. Tällä hetkellä en suorita väkälankahoitoja.

Injektoitavien mesolankojen määrä ja pituus riippuu hoidettavasta alueesta. Muutamalla langalla ei päästä tehokkaaseen lopputulokseen, varsinkin jos halutaan kohottaa, nuorentaa ja napakoittaa ihoa. 10-20 lankaa on hyvin realistinen määrä, kun hoidetaan esimerkiksi keskikasvojen aluetta kasvojen molemmin puolin. Kaulan ja leukalinjan tehokas hoitaminen saattaa vaatia jopa 30-40 lankaa. Silmänaluset voidaan hoitaa 10:llä langalla. Mesolangat sulavat kudoksessa noin kolmessa kuukaudessa, mutta niiden vaikutus säilyy jopa kaksi vuotta. Varsinkin heti hoidon jälkeen esimerkiksi leuan alueella saattaa tuntua pientä nipistelyä puhuessa ja päätä liikuteltaessa, kun langat hakevat paikkaansa. Tätä epämukavaa tunnetta ei kannata säikähtää.

Hoidon lopullinen tulos on nähtävillä 3-6 kuukautta hoidosta, kun ihoon on alkanut muodostumaan uutta kollageenia. Mesolankahoito parantaa ihon kuntoa myös kokonaisvaltaisesti, koska se parantaa ihon nestekiertoa sekä verenkiertoa. Mesolankahoidon jälkeen ihossa esiintyy samanlaisia, ohimeneviä reaktioita, kun pistoshoidoissakin (mustelmat, turvotus, arkuus).

Kun mietit mesolankahoitoa, tutustuthan mitä sinun tulee huomioida pistoshoitoja suunnitellessasi. Mesolangat ovat tilaustuote eli en pidä niitä tällä hetkellä varastossa. Varaathan siis riittävästi aikaa hoidon suunnitteluun ja toteutukseen. Kerron mielelläni lisää konsultaatiossa, jossa hoito suunnitellaan sinulle yhdessä.


Luonnollinen lopputulos

Täyteainehoidoissa haetaan aina luonnollista ja asiakkaan omiin kasvoihin sopivaa lopputulosta. Täyteainehoitojen ei tarvitse olla kasvojen muokkaamista ja uuden luomista vaan ennemminkin entisen ja tutun ulkonäön palauttamista ennalleen. Täyteaineet ovat turvallinen vaihtoehto silloin, kun ei haluta pysyvää, kirurgista muutosta. Mikäli täyteaineet eivät sovi sinulle, mesolangat ovat erinomainen ja turvallinen vaihtoehto.


Mitä sinä haluaisit palauttaa kasvoillesi? Varaamalla konsultaatioajan, kerron lisää tarjoamistani vaihtoehdoista.